Kinderen, onze toekomst!

Kinderen zijn onze toekomst!

VIA laat blijken dat ze een gezinspartij is. 

De begeleiding van de kinderopvang wordt versterkt en de opvang van Lozen en Reppel krijgt meer financiële steun.

Verenigingshuis in Kaulille.

KWB, Schutterij en Alferi krijgen hun eigen lokaal.

Een bloeiend verenigingsleven is het cement van ons dorp!

Daarom bouwt de gemeente een nieuw verenigingshuis voor drie bruisende Kauliller verenigingen: KWB, Schutterij en Alferi.

Via, NVA en Samen …

Een politieke coalitie die inzet op samenwerken.

Eén jaar hebben VIA, NVA en Samen een prachtige samenwerking die rendeert! De gemeenteraadsleden en adviesraden krijgen participatiekansen en de Bocholtenaar mag meedenken!

Kansen voor ondernemers.

Uitbreidingskansen voor ondernemers
en kleine KMO's.

De KMO-zone Kanaal wordt aangelegd! Een kans voor de ondernemers van Bocholt. Zeker als je weet dat je in deze zone een eigen woning kan bouwen bij je bedrijf.

Jeugdhuis Kaulille.

Eindelijk een jeugdhuis in Kaulille!

Een enthousiaste groep bekwame begeleiders start een jeugdhuiswerking in Kaulille! Geen zuipkot maar een boeiende activiteitenkalender voor jongeren van 13 tot 23 jaar.

Residentie Caulus …

Residentie Caulus ...
Gezellig wonen in eigen kerkdorp!

Onze senioren krijgen vanaf februari 2020 de kans om midden in het centrum van Kaulille te wonen, voorzien van het nodige comfort en ondersteuning!

Omgeving Passantenhaven…

Omgeving passantenhaven wordt een pareltje van Bocholt!

Er zijn de laatste jaren heel veel woonkansen bijgekomen in Bocholt. Aan de passantenhaven worden momenteel nog meer dan 100 appartementen bijgebouwd. Wonen aan het water is dan ook echt een beleving. De aanleg van het passantenplein wordt de kers op de taart.

Kansarmen krijgen kansen.

Kansarmen krijgen kansen.

De kansarmen tellen mee in onze gemeente. Daarom werd de “Poutrel”werking boven het doopfond gehouden. Het is een fantastisch team vrijwilligers dat activiteiten organiseert voor en door kansarmen.

Nieuwe woonkansen in Reppel.

Nieuwe, gezellige woonkansen voor de Reppelaren!

In Reppel legt de aannemer de wegen voor een nieuwe verkaveling aan. Nieuwe woonkansen geven ook een nieuwe dynamiek aan Reppel!

De aanbesteding voor een mooi verkeersveilig centrum is ook lopende.

Gloednieuw inloophuis!

Een gloednieuw inloophuis als centrum voor warme ontmoetingen.

Bocholtenaren mogen gezelligheid, veel activiteiten en hartelijke ontmoetingen verwachten in het nieuwe inloophuis. De gemeente kocht inmiddels het caso gebouw (560 m2) in het project ‘De Heerlyckheid’.

Dansgroep Boléda

Dansgroep Boléda maakt een droom waar!!!

Boléda zocht en vond een ruim kledingatelier. Met ondersteuning van de gemeente kon dit pand aangekocht worden.

VIA wenst de dansgroep Boléda veel succes met de inrichting van hun atelier!

2945x Bedankt

Dankjewel kiezers. Wij kijken er naar uit om in de komende 6 jaar verder te verbinden, versterken, verzorgen en verrassen! 

VIA blijft de grootste

Burgemeester Stijn Van Baelen scoort

In Bocholt heeft VIA met ruime meerderheid de verkiezingen gewonnen. Stijn Van Baelen mag zich dan ook opmaken voor een nieuwe legislatuur als burgemeester. Hij mag 1.615 voorkeurstemmen achter zijn naam schrijven.
Zijn duo-partner, Jos Claessens van Nieuwe Unie, kon het burgemeesterschap van de eerste drie jaar van de vorige legislatuur niet klinkend verzilveren. VIA wint één zetel, Nieuwe Unie moet er eentje prijsgeven. Met zes zetels worden de (uitgebreide) liberalen wel de tweede grootste partij. N-VA verliest één zetel, sp.a houdt het op status quo (drie zetels). Lokale partij Bocholt Beleeft komt met één zitje in de gemeenteraad.

(Bron HBVL, 14 oktober: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20181014_03836377/via-blijft-de-grootste-burgemeester-stijn-van-baelen-scoort)