Onze kandidaten – Jos Plessers

Jos Plessers

  • 67 jaar
  • getrouwd met Hilda Janssens
  • papa van Roel en Rob
  • opa van Kato, Maud, Quinten en Dani
  • woont in Kaulille

Kaulillenaar in hart en ziel. Gehuwd met Hilda Janssens. Pater familias van Roel en Rob en vake van Kato (8), Maud (6), Quinten (9) en Dani (7). Moeke Hilda regelt wel alles en d at is gelukkig goed.

Jos, gepensioneerd bankbediende, is sinds 2013 onze schepen van financiën, landbouw en erediensten. In al deze domeinen is Jos een rekenkundige dossiervreter met grote voorliefde voor getallen van onze gemeentelijke boekhoudingen. Een pietje-precies die niet slaapt voor het laatste cijfer na de komma klopt. Een stille en noeste werker, zeker bescheiden. Bocholt is fier op Jos en zijn resultaten. Een eerbetoon dat hij liever niet hoort. Wel de doelstelling die hij ambieerde en realiseerde deze legislatuur: een financieel gezonde  gemeente.

Duidelijkheid op alle vlak en met de moed om de begroting, leningslasten en uitgavenstromen onder controle te houden Landbouwproblematiek gaat hij niet uit de weg. Geen beloften, maar zin voor realiteit. ‘haalbaar en betaalbaar’ is zijn motto. En dat lukt! Vandaar de grote waardering voor hem van Jan en alleman.

Jos dwingt respect af. Niet alleen in gestalte maar ook in zijn doorzicht en inzicht in onze complexe gemeentelijke huishouding. Jos geeft niet op tot er een oplossing is. Blijvend overleg, klare en heldere taal zijn op zijn lijf geschreven. Vele verenigingen, landbouwers en kerkfabrieken mochten door de jaren heen kennis maken met Jos zijn engagement en werden door hem begeleid in hun (financiële) toekomst.

Dankjewel en petje af Jos. En ja: Jos helpt… en met zijn VIA gaat hij verder!

“VIA dialoog tot doordachte oplossingen komen waarbij openheid een eerlijke communicatie centraal staan.”

 

Leave a Comment